Debiteurenbeheer uit handen geven

Loopt het saldo van uw openstaande facturen op en ziet u door de bomen het bos niet meer?

‘U weet dat het saldo van uw openstaande facturen oploopt maar u heeft andere prioriteiten. Wanneer u ‘een gaatje in uw agenda over hebt’ doet u uw debiteurenbeheer zelf. U wilt of kunt hiervoor niemand anders vrij maken en daarnaast wilt of kunt u hiervoor niet iemand permanent in dienst nemen.’

Debiteurenbeheer: een vak apart

De relatie met uw klanten die niet betalen komt onder druk te staan en u vindt het lastig hoe hier mee om te gaan. Niet zo vreemd, want debiteurenbeheer is een vak apart en het liefst houdt u zich bezig met uw corebusiness. Daarnaast vertrouwt u het debiteurenbeheer niet aan de eerste de beste toe, want het zijn immers ùw klanten die weliswaar niet tijdig betalen, maar die u waarschijnlijk wel wilt behouden.

Debiteurenbeheer: uitbesteden of niet?

CONDEB begrijpt uw dilemma’s en wij stellen ons op als een verlengde arm van uw bedrijf. Wij innen dan ook op een respectvolle en zorgvuldige manier uw facturen. Indien nodig treedt CONDEB op als mediator, waardoor een incasso- of rechtsgang (en hoge kosten) voorkomen kunnen worden. Een WIN-WIN situatie dus.

Tussen debiteurenbeheer en incasso in

Onze ervaring leert dat het innen van facturen vanuit onze naam CONDEB, net wat meer ‘indruk’ maakt op debiteuren. Uw (niet betalende) klanten realiseren zich hiermee dat u een stapje verder gaat en dat als betaling niet volgt zij rente en incassokosten zullen moeten betalen. Meestal kiest de debiteur eieren voor zijn geld en gaat tot betaling over of spreekt een betalingsregeling af. Prettig voor u én voor uw klant.

Wilt u toch liever dat wij uw debiteurenbeheer in eerste instantie vanuit uw bedrijfsnaam uitvoeren dan is dat uiteraard mogelijk. Aan u de keuze, geen enkel bedrijf is immers hetzelfde.

Waar kan CONDEB u mee helpen?

• Het innen van uw openstaande facturen (voor zowel kortere of langere tijd)
• Het adviseren op het gebied van debiteurenbeheer, creditmanagement, algemene voorwaarden etc
• Het begeleiden van uw debiteurenbeheerder op de werkvloer
• Het proces van order tot cash in kaart brengen en aanbevelingen doen
• Het geven van hands-on trainingen over debiteurenbeheer en incasso
• Het tijdelijk inzetten van specialisten
• Het meedenken over duurzame oplossingen, zoals bijvoorbeeld automatisering
• Het onderzoeken van de kredietwaardigheid van uw (toekomstige klanten)
• Het checken van een faillissementen, surséances van betalingen, schuldsaneringen

Wat kost het u?

Op project basis: een met u overeengekomen vast tarief

Op basis van verrichtingen: u schakelt ons zo nu en dan in om uw facturen bij een bepaalde debiteur te innen tegen een redelijk uurtarief of op basis van provisie

Mocht verdere maatregelen nodig zijn, zoals een incassotraject, dan zijn onze kosten voor rekening van de debiteur (o.b.v. van de Wet Incasso Kosten) bij algehele betaling. Bij gedeeltelijke betaling zal een gereduceerd tarief worden berekend en bij non-betaling door bijv faillissement een minimumbedrag. Graag praten wij hierover verder onder het genot van een kopje koffie.

Maar vergeet niet: CONDEB verdient zichzelf terug!

Immers, doordat uw facturen eerder worden betaald, heeft u meer liquiditeit, voorkomt u renteverlies, hoeft u geen financiering aan te vragen, komt uw cashflow weer in beweging en kunt u innoveren en investeren. Een niet onbelangrijk neveneffect: u kunt uw eigen klanten ook op tijd betalen. Dit maakt u een betrouwbare zakenpartner!