Debiteurenbeleid (creditmanagement)

Kent u uw klant?

‘U krijgt een grote order waarvoor u de nodige investeringen moet doen en u dus risico loopt. Weet u van deze klant of hij u kan betalen? Hoe komt u aan deze (betrouwbare) informatie?

Wij kennen de wegen en helpen u graag hierbij.

Heeft u inzicht in de gemiddelde betalingstermijn van uw debiteuren?

‘U hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Echter, uw debiteuren betalen u pas veel later. U verleent uw debiteuren dus krediet. Met andere woorden: u speelt voor bank.’

Wij geven u hierin inzicht, laten u zien hoeveel cashflow u hierdoor misloopt en dat u mogelijk moet herfinancieren. Wij helpen u uiteraard deze termijnen terug te dringen.

Zijn uw medewerkers zich bewust van het debiteurenbeleid?

‘Uw salesmanager is onbekend met het grote openstaande saldo van een klant. In zijn onwetendheid neemt hij een nieuwe opdracht van deze klant aan, zonder zich te realiseren dat hierdoor het openstaand saldo oploopt en uw cashflow mogelijk afneemt.’

Wij gaan in gesprek met uw medewerkers om hun inzicht te vergroten hoe hun werkwijze eveneens bijdraagt aan een goed of slecht debiteurenbeheer en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn voor uw cashflow. Communicatie tussen diverse disciplines, waaronder uiteraard de debiteurenbeheerder, is van groot belang. Indien gewenst helpen wij u met het verbeteren van de werk- en communicatieprocessen.

Wat kost het u?

Wat uw vraag ook is, om een goed beeld te krijgen van uw situatie, vinden wij het noodzakelijk om een kort onderzoek (maximaal 2 uur) uit te voeren, zodat wij u een gedegen voorstel c.q. aanbeveling kunnen doen. Deze onderzoektijd nemen wij voor onze rekening. Daarna zult u weten wat u voor het gehele traject kwijt zult zijn, want duidelijkheid en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel.

Maar vergeet u niet: CONDEB verdient zichzelf terug!

Een order levert pas wat op als deze ook wordt ‘gecasht’. Kortom: order to cash: het bestaansrecht van uw bedrijf! Een niet onbelangrijk neveneffect: u kunt uw eigen klanten ook op tijd betalen. Dit maakt u een betrouwbare zakenpartner.

Waarmee kan CONDEB u helpen?

• Het uit handen nemen van uw debiteurenbeheer(voor zowel kortere als langere termijn)
• Het innen van uw openstaande facturen
• Het adviseren op het gebied van debiteurenbeheer, algemene voorwaarden etc
• Het begeleiden van uw debiteurenbeheerder op de werkvloer
• Het proces van order to cash in kaart brengen en aanbevelingen doen(creditmanagement)
• Het geven van hands-on trainingen over debiteurenbeheer en incasso
• Het tijdelijk inzetten van specialisten
• Het meedenken over duurzame oplossingen, zoals bijvoorbeeld automatisering
• Het onderzoeken van de kredietwaardigheid van uw (toekomstige klanten)
• Het checken van een faillissementen, surséances van betalingen, schuldsaneringen